Ізраїль ображений на Європу через фінансування лівих радикалів

Заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Ципі Хотовелі вимагає від країн Європи припинити фінансування громадських організацій, які працюють проти держави

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Arutz Sheva.

Ципі Хотовелі вже почала діяти і провела серію зустрічей з дипломатами. Вони представляють країни Європи, які, за твердженням заступниці міністра, фінансують радикальні ізраїльські організації.

Вони, цитує Хотовелі сайт Ynetnews, "обмовляють Ізраїль перед усім світом, звинувачують його в етнічних чистках, апартеїді та воєнних злочинах, позбавляють народ Ізраїлю їхнього права на самовизначення, закликають переслідувати Ізраїль в Міжнародному кримінальному суді".

Заступниця голови МЗС зазначила, що коли жодних заходів не буде вжито, Ізраїль буде змушений заборонити таке фінансування на рівні закону.

Хотовелі пояснює, що такі організації діють під маскою правозахисних.

За даними джерела Arutz Sheva, уряди країн Європи виділяють радикальним організаціям 100-200 млн євро щороку.

Хотовелі належить до партії Лікуд, яку очолює прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху. Саме вона назвала угоду з Іраном "ліцензією на вбивство".

При ньому в 2014 році відбулася масштабна військова операція на території Палестинської автономії у Секторі Газа. З боку палестинців, за даними УВКБ ООН, загинуло 2030 людей, з них 1444 - мирні жителі. З боку Ізраїлю - 65 військових та 7 мирних жителів.