Кличко вирішив дати кінотеатру "Жовтень" 41 млн грн

Комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала виділення 41 млн грн на відновлення столичного кінотеатру "Жовтень", який постраждав після пожежі в жовтні минулого року

Відповідне рішення було прийнято депутатами на засіданні постійної комісії у вівторок, 21 липня, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Київради.

За словами голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, відновлення столичного кінотеатру "Жовтень" планується здійснити за рахунок коштів, передбачених на реалізацію програми соціально-економічного розвитку Києва.

Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року в кінотеатрі "Жовтень" на Подолі сталася пожежа. Ліквідація пожежі тривала п'ять годин. Будівля кінотеатру зазнала значних пошкоджень.

31 жовтня депутати Київради на зборах, які відбулися з ініціативи міського голови, вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відновлення після пожежі кінотеатру "Жовтень". Депутати Київради прийняли рішення про звільнення ТОВ "Кіноман", яке є орендарем приміщень "Жовтень", від сплати оренди на період відновлення кінотеатру.
Крім того, мер Києва Віталій Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру "Жовтень".

17 січня 2015 року Кличко підписав розпорядження про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень".

Читайте також: Фотофакт: Як виглядатиме "Жовтень" після реставрації.