Німеччина прийняла на відпочинок 60 дітей-переселенців

Діти із Донеччини та Луганщини проведуть у німецькому таборі два тижні

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на berlin-visual.com.

Діти з сімей вимушених переселенців розмістилися у молодіжному центрі Düppel району Целлендорф та Центрі сім’ї міста Нойштреліц. Фінансували поїздку МЗС Німеччини, місто Нойштреліц і спонсори, яких залучили організатори. Діти із Харкова та Дніпропетровська приїдуть на відпочинок у наступних двох заїздах.

"Для мене важливо у цій ситуації допомогти дітям з України, показати солідарність, показати, що в Європі про них думають. З іншого боку, дуже важливо тут показувати людям у Німеччині обличчя України, дітей, які живуть в Україні і яким потрібна наша допомога", - пояснює організатор поїздки Олівер Шруоффенегер з німецької організації "Partners Osteuropa gGmbH".

Берлінська волонтерка Ольга Пішель розповідає, що критерієм для відбору дітей у табір був вік (10-14 років), складна ситуація в родині і наявність всіх потрібних документів. За її словами, деякі переселенці настільки налякані російською пропагандою, що боялися відпускати дітей з України. Разом із дітьми до Німеччини приїхали харківські вчителі, які знають німецьку мову.

Від початку Революції Гідності Німеччина прийняла 61 українського тяжкопораненого. За даними ООН, нині в Україні перебуває понад 1,3 млн внутрішніх переселенців.