Пентагон розглядає надання Україні летальної зброї

Майбутній начальник штабу армії США виступає за надання Україні летальної зброї

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty, передає Еспресо.TV

Генерал Марк Міллей, якого номіновано на пост начальника штабу армії США, заявив, що вважає Росію найбільшою загрозою для США у зв’язку із її великим ядерним арсеналом і її "дуже, дуже агресивною поведінкою з 2008-го року".

"Вони атакували і вторглися у Грузію, вони захопили Крим, вони атакували Україну…Це викликає тривогу", - сказав він Комітетові Сенату США зі збройних сил.

"Я підтримую (надання Києву) летальної оборонної зброї", - заявив Міллей, коментуючи сепаратистські бомбардування України артилерією і ракетні обстріли, що тривають з минулого року.

Генерал також заявив, що підтримує тимчасове посилення і ротацію сухопутних військ у Європі, щоб запевнити союзників у підтримці і стримувати російську агресію.

Раніше США відмовлялися надавати Україні летальну зброю через побоювання загострення конфлікту. Однак, як зазначається у Radio Free Europe/Radio Liberty, позиція Міллея означає, що тепер Пентагон може розглядати це питання.

Нагадаємо, у жовтні Україна очікує отримати від США кошти для контрбатарейного вогню, радіоелектронної боротьби і протитанкових систем.