Росія обмежила пропуск автомобілів у Крим через Чонгар

Російські прикордонники ввели обмеження у пропуску автомобілів на українському контрольному пункті в'їзду-виїзду (КПВВ) "Чонгар" у Генічеському районі Херсонщини

Про це повідомив у середу тимчасовий виконувач обов’язків помічника начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії із засобами масової інформації Державної прикордонної служби України Максим Сорока, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Російськими прикордонниками введено обмеження у пропуску автомобілів, які рухаються через наш КПВВ "Чонгар" у Крим. Обмеження стосуються автомобілів, для яких треба юридичне оформлення, зокрема митне. Проте на нашому КПВВ "Чонгар" черг автотранспорту в бік Криму наразі немає", - сказав Сорока.

Він уточнив, що українські прикордонники продовжують пропускати транспорт без жодних обмежень.

Після оформлення машини направляються у так звану "нейтральну смугу" між українським та російським контрольними пунктами в'їзду-виїзду, де очікують на оформлення пропуску до Криму російськими прикордонниками і митниками. Ця смуга досить довга і здатна вмістити досить велику кількість автомобілів, запевнив Сорока.