Стусани і сльозогінний газ. Як геї гуляли Києвом, тримаючись за руки

Минулого тижня автори проекту ChebuRussia опублікували відео, де зафіксували реакцію городян на хлопців, які гуляють по Москві, тримаючись за руки. В Києві провели аналогічний експеримент, знявши на приховану камеру прогулянку гей-пари містом

Організаторами експеримету стало видання BIRD IN FLIGHT, передає Еспресо.TV.

"Як ми бачимо, більшість дотримується нейтральних поглядів, і їм не особливо цікаво. Це доводить, що боротьба йде між двома меншинами. Проблема тільки в тому, що одна меншість надто агресивна. Думаю, правоохоронні органи повинні почати так зване "сафарі" на агресорів, тому що останні дискредитують українців, популяризують насильство, дають своїми діями і заявами чіткий сигнал, що правоохоронна система нічого їм не зробить і агресія залишиться безкарною", - каже хлопець із гей-пари, який взяв участь у експерименті.

"Звичайно, в реальному житті ми з Тимуром (а ми разом майже чотири роки) ніколи не сідаємо один одному на коліна і навіть не ходимо по вулиці тримаючись за руки. Ми не відчуваємо в цьому потреби. Коли ми більше години так гуляли по Києву, ми не помітили жодної різко агресивної реакції. Більшість людей взагалі на нас не звернули увагу, просто було важко повірити своїм очам. Ми вирішили трохи загострити ситуацію: я сів на лавочку на Хрещатику, а Тимур - мені на коліна. Звичайно, ми були готові до всього, особливо після того, як побували на марші рівності", - розповідає другий учасник експерименту.

На думку чоловіка агресивних радикалів у нашому суспільстві стільки ж, скільки і геїв, якщо не менше - 3-5%.

"Решті просто по барабану, а навіть якщо й ні, вони ніколи не будуть застосовувати силу. Ми нікому нічого не нав'язуємо і не намагаємося змінити весь світ під себе. Ми просто хочемо бути повноправними громадянами своєї країни і вносити свій внесок у її розвиток, не боячись дискримінації та насильства", - розповідає учасник експерименту.