Судді за незаконні рішення проти майданівців загрожує 10 років за гратами

На Сумщині прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно судді, яка винесла завідомо неправосудні рішення щодо учасників Революції Гідності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-служби прокуратури Сумської області.

"Прокуратурою Сумської області 20 липня 2015 року направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно судді, яка у січні 2014 року, будучи слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми, винесла завідомо неправосудні ухвали про обрання запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту трьом учасникам мирних акцій під час Революції Гідності", - йдеться у повідомленні.

На даний час рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 19 травня вказана особа відсторонена від посади.

Судді інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Санкція найтяжчої з інкримінованих судді статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом прийняття "диктаторських законів" стосовно трьох колишніх народних депутатів.