У Росії можуть заблокувати YouTube через серіали

Роскомнагляд може внести YouTube до реєстру порушників авторських прав. Деякі користувачі втратять доступ до всього відеохостингу

Про це повідомляє Еспресо.TV, посилаючись на прес-службу Роскомнагляду.

"Роскомнагляд попереджає російських користувачів, що у понеділок, 27 липня 2015 року, окремі посилання сторінок YouTube будуть включені до реєстру порушників авторських прав. По закінченні трьох робочих днів у разі невидалення протизаконної інформації доступ до цих посилань буде обмежений операторами зв’язку", - зазначається у повідомленні російської Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій.

Причиною такого кроку послужило розміщення на відеохостингу серіалів "Фізрук" та "Чорнобиль". Як зазначають у Роскомнагляді, правовласник серіалів "ТНТ-Телесеть" неодноразово звертався до адміністрації YouTube з повідомленням про порушення авторських прав. Однак, нелегальний контент повторно з'являвся у мережі.

Хоча офіційно Роскомнагляд хоче обмежити доступ лише до конкретних посилань, користувачі певних операторів не зможуть користуватися You Tube взагалі.

"Це може призвести до того, що для абонентів окремих інтернет-провайдерів буде обмежено доступ до всього сервісу YouTube", - уточнює служба нагляду.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Туреччині обмежено доступ до соціальної мережі Twitter. Влада країни заблокувала акаунти, на яких розміщені фото теракту в місті Суруч.