У Петербурзі інспектор вимагав у велосипедиста права

Співробітник ДІБДР зупинив велосипедиста, щоб перевірити у нього паспорт і права на керування транспортним засобом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання "Фонтанка".

Інцидент, під час якого інспектор ДІБДР зупинив велосипедиста і вимагав права, стався 16 липня в районі Гостиного двору.

Інспектор був упевнений в тому, що закон, що зобов'язує велосипедистів мати водійське посвідчення, набув чинності з 1 липня 2015 року. У підсумку колеги переконали співробітника державтоінспекції, що ніяких нововведень щодо велосипедистів не було прийнято, і чоловіка, ім'я якого не називається, відпустили.

На початку червня депутат законодавчих зборів Петербурга Віталій Мілонов запропонував ввести посвідчення на право керування велосипедами та зобов'язати їх власників здавати іспити на знання правил дорожнього руху.

При цьому заборона на водіння велосипеда без прав, на думку Мілонова, повинна поширюватися на Москву, Петербург і, можливо, столиці федеральних округів та інші міста-мільйонники.

Депутат пояснив свою ініціативу тим, що популярність велосипедів з кожним роком зростає, але їх власники не знають правил дорожнього руху і "цим створюють небезпеку для себе та інших учасників дорожнього руху".