Луценко здогадується, хто першим може вийти з коаліції

Радикальна партія Олега Ляшка після місцевих виборів може залишити парламентську коаліцію і піти своїм політичним шляхом

Таку думку лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко висловив у ефірі "5 каналу", передає Еспресо.TV.

"Ця сесія була суперуспішною, ми прийняли реформаторських законів більше, ніж будь-яка Верховна Рада будь-якого скликання за такий же період, але, з іншого боку, двигун реформ, яким є парламент, став уже сповільнюватися. Місцеві вибори спокушають політиків займатися партійною пропагандою замість державотворення. Це є проблема", - зазначив він.

Луценко наголосив, що перед місцевими виборами бажання набрати додаткових 10 сільських голів може затьмарити голову і привести до втрати державності.

"На жаль, багато хто з наших колег не тільки говорить, але вже й діє у ВРУ задля того, щоб сподобатися розчарованому і втомленому електорату - це правда", - сказав лідер фракції БПП.

Він підкреслив, що бажання виграти на місцевих виборах може "рознести коаліцію", однак висловив сподівання, що вона збережеться і після них.

"Я не думаю, що розпад коаліції є вірогідним, принаймні щодо "Самопомочі", котра останнім часом не завжди голосує разом з коаліцією, а частіше не голосує, ніж голосує. Але у мене є внутрішня впевненість у тому, що ми віримо в одні ідеали й ідемо до однієї мети, хоча шляхи часто бачаться різні", - зауважив Луценко.

Водночас він наголосив, що партія Ляшка має інше розуміння ліберальних реформ.

"Стосовно радикалів Ляшка - на жаль, із самого початку їх розуміння ліберальних реформ було радикально іншим. Він з'явився у коаліції як представник Майдану, і вважалося, що це здорова тенденція... але з часом шукати спільне стало ліньки. Кожен лідер став наголошувати на тому, що він знає виключний рецепт, як діяти", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що парламентська коаліція перебуває у кризовому стані.