Маєток, побудований Леонардо да Вінчі, виставлено на продаж

Маєток, спроектований видатним художником та винахідником Відродження, можна купити від $5 млн до $11 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на АССбуд.

В італійському містечку Ліворно розташувалася розкішна вілла, колишня фортеця, яку спроектував і збудував сам Леонардо да Вінчі. Сьогодні це творіння архітектурного мистецтва можна купити від $5,6 млн до $11,2 млн.

Стіни, які охороняли фортецю, були розроблені найбільшим архітектором тисячоріччя ще в XVI столітті, коли він ще працював військовим інженером.

А в ХІХ столітті господинею цього будинку стала не менш відома Еліза Бонапарт - сестра Наполеона.

Багато років потому фортеця була реконструйована і перетворилася на розкішну віллу, яка містить одразу кілька історичних об'єктів. А саме: готель Іскья, де якийсь час провів поранений Гарібальді, вежа, побудована для захисту Амальфійського узбережжя від піратських нападів і замок на Лігурійській Рив'єрі.

Особняк був побудований з цегли і натурального каменю, він займає площу близько 773 квадратних метрів. Будівля має 4 розкішних поверхи і цокольний поверх. Підлога в будинку виконана з теракоти, а карнизи - з міді. На цокольному поверсі, з'єднаному з першим внутрішніми сходами, є коридор, який веде до вітальні. З неї відкривається прекрасний вид на море. Так само поруч розташована їдальня, ванна кімната і гардеробна, кухня та комора.