Нафта по $50 зажене економіку Росії в глибоку рецесію,- Bloomberg

Економіку Росії, яка побудована на експорті сировини, при ціні нафти $ 50 за барель чекає найглибша рецесія за останні двадцять років

Про це йдеться в матеріалі Bloomberg, пише ZN.ua.

Падіння ціни на нафту перевірить оптимізм президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що найгірший етап економічної кризи вже пройдено. Для збалансування бюджету РФ необхідна ціна нафти $ 80 за барель, але за прогнозами центрального банку ціна за барель "чорного золота" буде становити $ 60.

"Росія зіткнеться з рецесією або стагнацією в наступному році при ціні нафти $50 за барель. Це зробить необхідним скоротити витрати, зокрема, військові, та використовувати залишки резервного фонду", - сказав співробітник ING російський економіст Дмитро Польовий.

"Ми очікуємо скромне зростання економіки на 0,5% в 2016 році, але економіка може залишатися в рецесії при ціні нафти нижче $ 60 за барель", - сказала головний економіст російської філії Royal Bank of Scotland Group Plc Тетяна Орлова.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s підрахувало, що дії російської влади щодо збільшення соціальних витрат у регіонах можуть призвести до дефолту федерального уряду вже через 2-3 роки.