Греція схвалила другий пакет реформ для отримання 86 млрд євро

Грецький парламент схвалив другий пакет реформ, що дозволить Афінам почати переговори з Європейським Союзом про нову програму фінансової допомоги на 86 млрд євро

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Реформи, про які йде мова, включають оздоровлення банківської системи Греції та законопроект про прискорення цивільного судочинства.

Їх обговорення в парламенті розтягнулося в середу на багато годин і вони були поставлені на голосування лише в ніч на четвер.

За запропонований урядом пакет реформ проголосували 230 депутатів; 63 висловилися проти і п'ять утрималися.

Під час дебатів біля стін грецького парламенту зібралися тисячі демонстрантів. У якийсь момент в поліцейських полетіли пляшки із запальною сумішшю, але повномасштабного насильства вдалося уникнути.

Серед тих, хто голосував проти законопроекту, - 31 депутат від партії "СІРІЗА", яка складає основу правлячої коаліції. Це менше, ніж минулого тижня, коли парламент Греції прийняв перший пакет заходів, погоджений прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом з лідерами єврозони.

Заходи, схвалені грецькими парламентаріями тиждень тому, включають економічні реформи і заходи щодо збільшення податків і скорочення державних витрат.

Обговорення в парламенті більш болючих для Греції заходів - таких як поступова відмова від системи раннього виходу на пенсію і підвищення податків для фермерів - було відкладено до серпня.