Порошенко підганяє підлеглих з проведенням податкової реформи

Президент Петро Порошенко вимагає пришвидшити розробку податкової реформи

Про це він заявив під час засідання Національної ради реформ, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт президента. 

Відповідне доручення Петро Порошенко адресував секретарю Нацради, заступнику глави Адміністрації президента Дмитру Шимківу. 

"Так, нам треба більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності зі стратегією економічної лібералізації не використаємо реформу для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна вилитися у збільшення податкового навантаження на економіку, в збільшення податкового тиску", – наголосив Петро Порошенко.

Єдине, де президент точно готовий підтримати збільшення – це в частині оподаткування розкоші, бо Верховна Рада провалила цей закон і забула про нього. 

Президент також заявив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не передбачатиме збереження єдиного податку для малого та середнього бізнесу.

"Ми чітко маємо розуміти, що це – збереження робочих місць, значного надходження до державного бюджету це не дасть, а просто виштовхне значну частину бізнесу, який ще жевріє, в тінь. Дискусію по ставках вважаю допустимою, але головне в цій системі – її простота в адмініструванні, і ця перевага має бути збережена для всіх груп", – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Міністерство фінансів продовжує готувати зміни до податкової реформи. Водночас, міністр Наталя Яресько повідомила, що власне податкова реформа завершиться до кінця 2016 року.