США вимагає у Тринідаду і Тобаго здати хабарника ФІФА

Генеральний прокурор Тринідаду і Тобаго Ніколас Гарвін отримав від США офіційні документи на екстрадицію колишнього віце-президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) і колишнього голови Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Джека Уорнера

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

"Можу підтвердити, що був отриманий офіційний запит про видачу Уорнера. Зараз необхідно вивчити всю документацію і прийняти остаточне рішення", - сказав Гарвін.

Слухання у справі про екстрадицію Уорнера в США мають відбутися 27 липня.

Швейцарська поліція за запитом американського правосуддя 27 травня в Цюріху заарештувала за підозрою в корупції сім високопоставлених чиновників ФІФА, а всього звинувачення були пред'явлені 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам, включаючи Уорнера.

За даними міністерства юстиції США, за 24 роки вони отримали хабарі на суму близько $150 млн. Одночасно з цим стало відомо, що швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно групи невідомих осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-організаторів ЧС-2010, ЧС-2018 і ЧС-2022.

Також, за даними прокуратури США, Уорнер отримав хабар від уряду ПАР в сумі $10 млн, щоб забезпечити перемогу південноафриканської заявки в боротьбі за право проведення ЧС-2010.

У червні поліція Тринідаду і Тобаго зобов'язала Уорнера здати паспорт.