Стрілянина в Мукачевому влаштована в Києві, - Балога

Віктор Балога заявив, що стрілянина в Мукачевому була влаштована, аби знищити на Закарпатті політичну конкуренцію

Про це нардеп сказав під час прес-конференції, передає Еспресо.TV.

"Правий сектор" лише став інструментом, у запланованій комбінації. При цьому я засуджую їх дії і переконаний, що слідство і суд неупереджено і гласно мають встановити міру вини всіх бійців," – заявив Балога.

Він відкинув всі спекуляції щодо його особистого інтересу в цій справі. Заявив, що живе в Мукачевому та не збирається виїжджати.

"Сценарій був такий. Руками "Правого сектору" знищити тих, хто займається контрабандою на Закарпатті. Звільнити цей ринок під себе, потім руками правоохоронців знищити "Правий сектор", дискредитувати весь добровольчий рух в очах людей, а у фіналі запровадити на Закарпатті АТО, знищивши будь-яку політичну конкуренцію", - сказав Балога.

Він попросив не зводити події лише до елементів впливу на нього особисто. Також заявив, що керування подіями влаштовувалось з Києва.

"Аваков уже був причетний до тої події", - заявив нардеп.

Він наголосив, що дзвонив і одній стороні, і другій і просив не організовувати зустрічі в велелюдних місцях.

"Правий сектор" виїжджав зі своєї бази в місті Ужгороді. І дуже прикро, що озброєні до зубів представники "Правого сектору" змогли приїхати з міста Ужгорода до міста Мукачево і їх ніхто не зупинив і не заблокував. Більше того, весь правоохоронний блок про це знав", - сказав він.