У справі Нємцова з'явився новий фігурант - високопосадовець із Чечні

У матеріалах справи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з'явився "високопоставлений представник Чечні", який раніше фігурував у справах про замахи на братів Сулима і Руслана Ямадаєвих, а також співвласника "Конверс груп" Олександра Антонова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Росбалт".

Видання, в свою чергу, посилається на власні джерела.

Зокрема, в Британію надійшов запит з Росії про можливість допиту в Лондоні банкіра Германа Горбунцова. Джерело "Росбалта" пов'язує відправку запиту зі справою про вбивство політика: вбивці Ямадаєва і фігуранти "справи Нємцова" спілкувалися з одним і тим же високопоставленим представником Чечні.

У матеріалах про вбивство Ямадаєва і замах на Антонова є інформація про те, що Хацуєв, який підозрююється у виконанні цих злочинів, приїжджав в ОАЕ в 2009 році, коли в цій країні велася підготовка замаху на екс-командира батальйону "Схід" Суліма Ямадаєва. Потім Хацуєв потрапив у поле зору оперативників у зв'язку з розслідуванням розстрілу Руслана Ямадаєва і замаху на Антонова, телефони поставили на прослуховування. 

Відразу після того, як в Дубаї застрелили Суліма Ямадаєва, Хацуєву по телефону зателефонував високопоставлений представник Чечні і сказав, що тому не треба більше їхати в ОАЕ, оскільки "клієнт потонув". Так само було зафіксовано ще кілька випадків переговорів Хацуєва і представника Чечні.

Як вважає джерело "Росбалта", в ході розслідування вбивства Нємцова було встановлено, що Руслан Геремеєв, у момент, коли йшла підготовка розстрілу політика, зідзвонювався з тим же високопоставленим представником Чечні і навіть зустрічався з ним в "Президент-Готелі". Причому на ці зустрічі разом з Геремеєвим приїжджав і Заур Дадаєв, який звинувачується у здійсненні вбивства Нємцова.