Українці сидять у російських соцмережах і не читають новин, - дослідження

У п’ятірку найбільш відвідуваних сайтів увійшли Vkontakte, Mail.ru та Yandex

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Mymedia.org.ua

Як йдеться у дослідженні компанії Factum Group, українці відвідують російські соцмережі Vkontakte та Odnoklassniki охочіше, ніж американські Facebook і Twitter. Російські сервіси Mail.ru та Yandex виграють в українського Ukr.net, а от новинні сайти взагалі не потрапили до 25 найбільш  відвідуваних.

"Більше того, упродовж останніх трьох місяців відвідуваність Mail.ru, Odnoklassniki та Vkontakte з України перестала падати і навіть почала рости (хоча протягом усього минулого року спостерігалося падіння рейтингів)", - коментують автори дослідження. Опитування було проведено у травні 2015 року на території України, крім Криму. Вибірка становила 2097 чоловік у віці більше 15 років.

Усі чотири російських сервіси (Vkontakte, Odnoklassniki, Mail.ru та Yandex) входять до списку не рекомендованих до користування, який рік тому оприлюднила українська Служба безпеки. У зв’язку із російським антитерористичним законом, який набрав чинності 1 серпня 2014 року, ФСБ отримало право доступу до практично всіх особистих даних користувачів російських інтернет-ресурсів.

СБУ неодноразово попереджала українців про небезпеку використання порталів, що належать до російської доменної зони, та закликала утримуватися від цього.