Архангельським геям таки заборонили проводити парад у день ВДВ

Влада Архангельська відмовилися погодити гей-парад в день ВДВ 2 серпня, незважаючи на обіцянку мера міста Віктора Павленка дати дозвіл на цю акцію

Про це повідомив начальник прес-служби мерії Архангельська Георгій Гудим-Левкович, пише Еспресо.TV з посиланням на Медузу.

За його словами проведення гей-параду стало б порушенням закону про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку. 

"В місті проживає близько 68 тисяч дітей, причому території, на яких би діти не проживали, відсутні. Також відсутні і місця, в яких не перебували б діти і, як наслідок, пропозиція конкретних місць проведення заявлених публічних заходів є неможливим", - йдеться в листі.

Раніше повідомлялось, що мер Архангельська Віктор Павленко пообіцяв дозволити гей-парад в день ВДВ.

"Союз десантників Росії" виступив категорично проти гей-параду в день ВДВ. Заступник голови спілки Євген Ольхов заявив у коментарі "Московському комсомольцю": "Гей-парад - це справжнісінька диверсія. Це не що інше, як спроба втягнути десантне співтовариство в конфлікт. Комусь це, мабуть, дуже потрібно. Я не думаю, що людям з цього ЛГБТ-спільноти хочеться отримати, як кажуть, по соплях. Хтось цю акцію, мабуть, оплачує".