Держкіно заборонило "Бандитський Петербург" та ще кілька російських серіалів

Державне агентство України з питань кіно анулювало прокатні посвідчення та скасувало державну реєстрацію на низку телевізійних серіалів

Про це повідомляє Еспресо.TV з  посиланням на офіційний сайт Держкіно. 

Зокрема, прокатні посвідчення анульовано на серіали: "Летючий загін2, "Бандитський Петербург 4.  Арештований", "Бандитський Петербург 5. Опер", "Бандитський Петербург 6. Журналіст", "Звіздар".

Таке рішення було прийняте на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Держкіно.

Вважаємо за необхідне зазначити, що Держкіно розробляє проект підзаконного акту, покликаного встановити чіткі критерії для визначення фільмів, вироблених фізичними чи юридичними особами держави-агресора, за максимально прозорою й зрозумілою бальною системою.  

Крім того, нагадуємо, що ще із серпня минулого року Держкіно з власної ініціативи дуже уважно й прискіпливо ставилося до  питання допуску російського продукту на українські екрани. Свідченням цьому є офіційна відмова у видачі, а також анулювання прокатних посвідчень майже чотирьомстам фільмам і серіалам російського виробництва за неповний рік такої роботи.