ГПУ просить заочно розслідувати справу Януковича

ГПУ подала до Печерського районного суду клопотання про початок заочного розслідування справи екс-президента Віктора Януковича та ще трьох чиновників

Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України Віталій Касько, передає Еспресо.TV із посиланням на "Інтерфакс - Україна".

За його словами, наразі на розгляді Печерського райсуду Києва перебуває ще чотири клопотання Генпрокуратури щодо застосування процедури заочного засудження. 

Відтак ГПУ хоче заочно розслідувати справи Віктора Януковича, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, екс-глави Міндоходов Олександра Клименка та Олександра Стащенко, який є підозрюваним у справі Раїси Богатирьової.

Нагадаємо, вчора, 23 липня, Генеральна прокуратура України розпочала процедуру спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової. У ГПУ наголосили, що це перше в історії відомства застосування даної процедури.

Сьогодні Генпрокуратура також почала заочне розслідування справи про розкрадання 220 млн грн екс-заступником міністра доходів Андрія Ігнатова.