Митець з Донбасу створив у Києві гігантське графіті про щасливе дитинство

У центрі Києва, на вул. Горького, з'явилося велике графіті в рамках соціального графіті-проекту благодійного фонду Sky Art Foundation

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

На стіні 4-поверхового будинку в центрі Києва в реалістичній манері зображено хлопчика, що бавиться з паперовими літачками.

Автор ідеї та виконавець – молодий стріт-артист з Донбасу – Олександр Корбан, який вимушено переїхав до Києва влітку 2014 року, у зв’язку з початком обстрілів рідного міста. Незважаючи на свій молодий вік, художник понад п'ять років працював шахтарем на відомій шахті "Комсомолець Донбасу". Малювати вчився самотужки: на вулиці переймав досвід у досвідченіших колег та вивчав іноземну літературу зі стріт-арту.

"Ми познайомилися з Олександром Корбаном кілька років тому на одному арт-фестивалі. Весь цей час підтримували зв’язок, спілкувалися. Коли на Донбасі почалися військові дії, ми допомогли Олександру переїхати до Києва. Він дуже талановитий художник, хочеться допомагати таким людям. Не має спеціальної художньої освіти, але захоплює бажанням працювати, творити. Це неможливо не підтримати", − розповіла директор Sky Art Foundation Юлія Островська.

Фото Cultprostir

"Паперові літачки" – це кодова назва першого вуличного малюнку з серії соціального проекту про справжнє дитинство. Дитинство, в якому увага дітей прикута не до екранів ноутбуків, а свій вільний час вони проводять з користю.

Нагадаємо, що нещодавно у столиці з'явилося ще одне яскраве графіті, створене австралійським стріт-арт-художником, присвячене українській чемпіонці світу з гімнастики.