Лідер російських націоналістів отримав довічне

Мосміськсуд засудив лідера "Бойової організації російських націоналістів" Олексія Горячева до довічного терміну

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Медиазона".

"Призначити Горячову остаточне покарання у вигляді довічного ув'язнення з відбуванням у колонії особливого режиму", - оголосив рішення суддя Павло Мелехин.

Адвокат Горячева Микола Полозов наголосив, що, на його думку, колегія присяжних піддалася тиску з боку прокурора і судді.

"Ми маємо намір оскаржити вирок в апеляційному порядку, щоб він був розглянутий іншим судом, інший колегією присяжних", - заявив Полозов.

Під час оголошення вироку Горячев зомлів. Судові пристави підняли Горячева і посадили на лавку, після чого суддя продовжив читати вирок.

Раніше присяжні одноголосно визнали Горячева винним у всіх інкримінованих йому діяннях. Мова йде про вбивства антифашистів Федора Філатова та Іллі Джапарідзе, адвоката Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової, громадянина Таджикистану Салохіддіна Азізова і члена угруповання "Чорні яструби" Расула Халілова.

У вбивствах також брав участь інший активіст "БОРН" Микита Тихонов. Він був раніше засуджений до довічного ув'язнення за вбивство адвоката Станіслава Маркелова та журналістки "Нової газети" Анастасії Бабурової. Раніше Тихонов, а також ще одня учасниця організації Євгенія Хасіс заявили про причетність Кремля до організації вбивств. Також вони наголосили, що їх роботу скеровувала путінська адміністрація.