Найскладніша ситуація зараз біля Донецька і Горлівки, - Тимчук

Найбільш напружена ситуація у зоні АТО наразі спостерігається на Донецькій та Горлівській ділянках, де протягом доби була зафіксована основна кількість обстрілів і збройних провокацій з боку бойовиків

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"До ділянки від Мар'їнки і до північно-західних околиць Горлівки додалася ще одна ділянка особливої активізації супротивника - район н. п. Світлодарськ, Луганське, Миронівське", - зазначив він.

Так, протягом доби в районі Широка Балка - Новгородське бойовики неодноразово здійснювали вогневі нальоти із застосуванням 122-мм і 152-мм артилерії.

"З боку Озерянівки і східного берега Горлівського водосховища противник відкривав вогонь по передових позиціях українських військ з 82-мм і 120-мм мінометів, по лінії розмежування в районі Ленінського - Шуми активно працювали автоматичні гранатомети АГС-17 терористів", - наголосив Тимчук.

За його інформацією, в районі Донецького аеропорту і Дослідного терористи застосували кілька бронегруп (в кожній по 5-6 одиниць ББМ, БМП і БТР).

"Дані бронегрупи відкривали інтенсивний вогонь зі штатного озброєння по передових позиціях українських військ. Вихід бронетехніки на вогневі позиції бойовики прикривали вогнем 122-мм артилерії", - написав координатор групи "Інформаційний спротив".

Вогонь вівся силами двох батарей гаубиць Д-30 - одна вела вогонь з боку Спартака, інша - з-за селища Веселе.

Крім того, зі 120-мм мінометів бойовиками були обстріляні південні передмістя Авдіївки, Дослідного, Пісків.

"В районі н. п. Луганське фіксувалися обстріли з 82-мм мінометів. Також в даному районі діяла бронегрупа противника - на передових позиціях сил АТО вівся вогонь з танкових гармат", - зазначив Тимчук.

На приморському напрямку (в районі Широкиного і на схід від Гнутового) бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, діючи піхотними групами.

Нагадаємо, за даними "Інформаційного спротиву", диверсійно-розвідувальні групи бойовиків активно діють на території всієї Луганської ділянки.