Луценко розповів, яким буде карантин Донбасу

Депутат Юрій Луценко розповів, в якому разі Україна буде надавати гроші на відбудову Донбасу та скільки може тривати карантин окупованих територій

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами Луценка, особливий порядок самоврядування деяких районів Луганської та Донецької областей можливий лише за певних умов. Відповідний закон розрахований на три роки. Також він має дев'ять запобіжників перед тим, як почати діяти. Серед них роззброєння бойовиків, вихід найманців, відновлення там української влади.

"Якщо це все відбудеться, я думаю, що можна на три роки дати новий порядок для реінтеграції Донбасу. Ви спитаєте мене, чи я в це вірю? Ні, я в це не вірю. Але якщо ми виконуємо Мінські угоди та забезпечуємо фінансово-дипломатичну підтримку ЄС та США", - сказав Луценко.

Він також пояснив яким чином може далі розвиватись ситуація на окупованих територіях.

"Ми будемо стояти на лінії зіткнення. Все, що знаходиться за лінією зіткнення є українською територією, яка знаходиться на карантині… Якщо не може гоп-компанії Захарченка прогодувати людей? На коліна, автомат перед собою, українська армія заходить на зовнішній кордон і відновлює нормальний статус, як по всій Україні. Ні? В карантин. Моя позиція: не ми, не Україна, не Київ будуть відбудовувати підірване Путіним господарством… Зароблені гроші використовуйте на власне відбудовування… Станете людьми, прийдемо, відбудуємо, буде все в порядку. Скільки це буде тривати, залежить від міжнародного тиску на Кремль", - сказав Луценко.