Путін хоче, щоб Київ узгодив з бойовиками особливий статус Донбасу

Президент Росії Володимир Путін закликав Київ узгодити з бойовиками "ДНР" та "ЛНР" особливий статус окремих регіонів Донбасу

Про це він заявив під час телефонної розмови у "нормандському форматі" з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентами Франції Франсуа Олландом та України Петром Порошенком, передає Еспресо.TV. з посиланням на офіційний сайт Кремля.

"Володимиром Путіним знову наголосив, що врегулювання внутрішньоукраїнської кризи неможливе без налагодження Києвом прямого діалогу з представниками Донбасу. Президент Росії закликав українську сторону чітко дотримуватися букви і духу мінського комплексу заходів. Зокрема, узгодити з "ДНР" і "ЛНР" і ввести у дію на постійній основі законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити модальності та порядок проведення місцевих виборів", – йдеться у повідомленні. 

Раніше в Адміністрації президента України повідомили, що Петро Порошенко під час цієї телефонної розмови констатував погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Він також наголосив на неприпустимості проведення запланованих сепаратистами на 18 жовтня і 1 листопада "псевдовиборів", які не матимуть юридичних наслідків.