Російський олігарх шкодує, що привів Путіна до влади

Засновник збанкрутілого "Межпромбанку" олігарх Сергій Пугачов, обвинувачений в Росії по кримінальних справах, заявив, що шкодує про свою участь в приході російського президента Володимира Путіна до влади

Таку заяву він зробив у інтерв'ю британській газеті Financial Times, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

"Я особисто привів Путіна до влади. Я працював над цим днем і вночі дев'ять місяців", - зізнався Пугачов.

За словами Пугачова, він був добре знайомий з дочкою першого президента Росії Бориса Єльцина Тетяною Дяченко, а також з її чоловіком Валентином Юмашевим, який обіймав наприкінці 1990-х років посаду голови президентської адміністрації.

Екс-банкір стверджує, що саме він вперше вимовив ім'я Путіна в якості можливого наступника Єльцина і став натхненником дострокового відходу останнього з поста президента. Путін здавався Пугачову далекоглядним політиком, однак тепер він змінив думку про російського лідера.

"Нам потрібен був хтось, хто б 24 години в день займався розвитком країни. (Але, - ред.) це сумна історія. Я жахаюся сам себе", - сказав Пугачов.

Пугачов кілька років жив у Великій Британії, а цього літа перебрався у Францію. У 2015 році Росія направила документи до Британії, вимагаючи екстрадиції екс-глави банку.

Нагадаємо, нещодавно російський опозиціонер Михайло Ходорковський заявив, що майбутніми наступниками Путіна може стати глава Адміністрації президента Сергій Іванов або секретар Ради безпеки Микола Патрушев.