Саакашвілі розповів про нових керівників райдержадміністрацій

Четверо кандидатів на посади голів райдержадміністрацій в Одеській області уже успішно пройшли конкурсний відбір і очікують розпоряджень глави держави про призначення

Кандидатів представив журналістам голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі на прес-конференції, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Відібрані експертами і мною кандидати на посади голів райдержадміністрацій - нові, талановиті та успішні люди, які готові протидіяти корупції і розвивати райони, які очолюватимуть. Ось, для прикладу, Роман Філинюк закінчив престижний університет у Франції, успішно вів там бізнес. Коли оголосили конкурс, вирішив покинути свою справу і приїхав до нас. На співбесіді сказав: "Дайте мені найскладнішу ділянку, туди й піду". Другий кандидат - кримський татарин Арсен Жумаділов. Інтелектуал, останній рік працював в Адміністрації Президента. Закінчив Школу економіки в Лондоні. Теж мав престижну роботу в Києві і теж вирішив покинути кабінетну роботу, а піти туди, де найважче", - зазначив Саакашвілі.

Він наголосив, що не ставить за мету "привезти в Одеську область грузинів чи громадян інших країн - ми набираємо сотні нових людей з новим мисленням і цілями".

Таким є, за його словами, також Олексій Смоляр: "Випускник Інституту регіонального управління при Президентові України, капітан далекого плавання. За результатами тестів і на співбесідах - один з кращих. Світла, нова і хороша людина".

Те ж саме, продовжив представляти кандидатів Саакашівілі, можна сказати про ініціативну, налаштовану на реформи Валентину Стойкову, яка очолюватиме Ізмаїльську райдержадміністрацію. Голова ОДА зізнався, що припустився помилки, коли у червні заявив про віковий ценз для конкурсантів.

"Потім на засіданні "антикорупційного столу", виявилось, що 57-річна Стойкова була найбільш ініціативна і найрадикальніше налаштована на подолання корупційних проявів. Коли я запитав, чому не бере участі в конкурсі на посаду голови РДА, вона пояснила, що її зупинило вікове обмеження. Довелось уточнити: головна мета - набрати на роботу нових, чесних і підприємливих спеціалістів", - додав очільник Одеської ОДА.

Нагадаємо, що конкурсний відбір кандидатів на посади 26 голів райдержадміністрацій розпочався у червні. Планували його завершити протягом місяця, але поки що конкурс триває.

Читайте також: Саакашвілі каже, що видачу йому українського громадянства затягують.