Турецькі винищувачі вперше атакувала "Ісламську державу" в Сирії

Туреччина вперше в ніч з четверга на п'ятницю завдала авіаударів по трьом об'єктам "Ісламської держави" в Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прем'єр-міністра країни, передає турецьке видання Hurriyet Daily News 

Згідно з повідомленням, три турецьких винищувачі F-16 злетіли з бази в провінції Діярбакир 3:12 ранку та атакували два штаби "Ісламської держави" та один проміжний пункт всередині Сирії за допомогою керованих ракет від 3:40 до 3:53 ранку.

Операція була названа ім'ям Ялчина Нане, офіцера, який був убитий під час першої перестрілки турецької армії з представниками "Ісламської держави" на кордоні  з Сирією в провінції Кіліс 23 липня.

Цілі, по яким було здійснено атаки, знаходилися недалеко від села Гавар в Сирії.

Водночас турецькі ЗМІ повідомляють, що турецькі літаки запустили свої ракети з Туреччини, не заходячи в повітряний простір Сирії.

Відповідне рішення було прийнято на спеціальній нараді з питань безпеки в Анкарі ввечері 23 липня, через декілька годин після зіткнень на кордоні.

Раніше сьогодні на південному сході Туреччини застрелили одного поліцейського, ще один був поранений. Турецькі поліцейські відкрили вогонь у відповідь, у результаті якого один нападник був застрелений.

Це сталося через день після того, як у турецькому місті Сейланпінар поблизу кордону із Сирією застрелили двох поліцейських. Відповідальність за цей напад на себе взяли бойовики з екстремістської "Курдської робітничої партії". Вони заявили, що вбивство поліцейських було помстою за атаку 20 липня у місті Суруч, у результаті якої загинули 32 людини. Курдські бойовики звинуватили турецьких поліцейських у співпраці з угрупованням "Ісламська держава".