Україна зацікавлена у міжнародному спостереженні за місцевими виборами, - Порошенко

Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Європейського парламенту на чолі з головою комітету ЄП у закордонних справах Ельмаром Броком

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу глави держави.

"Президент України підтвердив інтерес української сторони до участі міжнародних спостерігачів, у тому числі представників Європарламенту, у виборчому процесі 25 жовтня 2015 року", - пише прес-служба.

Коментуючи ситуацію на Донбасі, депутати Європейського парламенту високо оцінили політичну волю та зусилля української влади у виконанні мирного плану, зокрема у частині роботи над змінами до Конституції України щодо децентралізації та підготовки до проведення вільних та чесних місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.

"Як Президент Ви захищаєте Україну у часи величезних викликів для її державності та власними руками створюєте ідентичність сучасної України", - зазначив європарламентар Андрєй Плєнковіч.

Крім того, співрозмовники погодилися, що організація окремих місцевих виборів у так званих "ДНР" та "ЛНР" 18 жовтня та 1 листопада матиме руйнівні наслідки для Мінського процесу та призведе до подальшого загострення безпекової ситуації на Донбасі.