Розшукуваний екс-міністр Злочевський продає елітне чоловіче взуття Zlocci

Екс-міністр екології Микола Злочевський, якого оголосили у розшук, відкрив у Києві бутіки взуття

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

Журналісти з'ясували, що власником бренду Zlocci, під вивіскою якого вже півроку в центрі Києва продають дороге чоловіче взуття зі шкіри страуса і крокодила, найімовірніше є колишній міністр екології Микола Злочевський.

Є ціла низка свідчень, що саме Злочевський є власником цього магазину. Наприклад, адреса реєстрації власника торгової марки, компанії "Аметоса інвестментс лтд", збігається з адресою фірми "Біртіліна консалтинг лтд". Остання є співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського.

Торгову марку Zlocci реєструвала та ж людина, яка раніше допомагала реєструвати інтелектуальну власність компанії "Інфокс"-ТМ "Біолонг". Це – Охотнікова Катерина Олександрівна.

Власником і бенефіціаром компанії "Інфокс", відповідно до державного реєстру, є Микола Злочевський. Але формально продає дороговартісне взуття Валерій Ткач – фізична особа – підприємець.

Проти Злочевського порушені принаймні дві кримінальні справи – зловживання службовим становищем і заволодіння бюджетними коштами, а також за незаконне збагачення. В січні цього року ГПУ оголосила його в розшук.