Донька Нємцова повернеться в Росію, коли вона стане іншою державою

Донька російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили наприкінці лютого, розповіла, коли та за яких обставин повернеться до Москви

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Дождь".

"Я покинула Росію, бо відчувала себе небезпечно. Не тому, що в мене прізвище Нємцова, а тому, що я відкрито і публічно висловлююся про слідство і з приводу шкідливої ​​пропаганди, оцінюю політичну обстановку в країні, критично висловлююся щодо режиму Путіна. Зараз це вкрай небезпечно, тому було прийнято рішення залишити країну. Були і погрози", - розповіла вона.

Раніше, 17 липня, стало відомо, що Нємцова стане репортером в російській редакції німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle. За її словами, вона щаслива, що має "таку можливість, перебуваючи за кордоном, займатися улюбленою справою".

"Коли повернуся? Я вам можу сказати відверто - коли Росія стане правовою державою, тоді й повернуся", - сказала Нємцова.

Також журналістка розповіла про свої плани на найближчі кілька місяців, крім роботи в DW.

"Зараз я також займаюся створенням фонду Бориса Нємцова. Я збираюся написати книгу, яка буде присвячена моєму татові. Ось, власне кажучи, такі плани", - додала вона.