Курди оголосили про кінець перемир'я через авіанальоти Туреччини

Бойовики Курдської робочої партії (КРП) заявили, що перемир'я з Туреччиною втратило будь-який сенс через нічний авіаналіт на табори курдів на півночі Іраку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

"Після таких інтенсивних повітряних ударів, завданих окупаційною турецькою армією, перемир'я втратило сенс", - йдеться в заяві КРП.

Раніше уряд Туреччини затвердив третю хвилю авіаударів у Сирії (проти "Ісламської держави")  і другу хвилю в Іраку (проти РПК).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецькі винищувачі вперше атакували об'єкти "Ісламської держави".За повідомленням турецького телебачення, літаки не заглиблювалися в повітряний простір Сирії і завдали ударів по прикордонному місту Хавар поблизу турецького Кіліс.

Угода про використання американською авіацією бази в Інчірлику була підтверджена в п'ятницю в ході телефонної розмови між президентом Бараком Обамою і президентом Туреччини Ердоганом.

Дії турецьких військових стали відповіддю на прикордонний інцидент в районі Кіліс в четвер. З контрольованої ІД території Сирії був відкритий вогонь по турецькому прикордонному посту, в результаті чого загинув офіцер.