Податково-бюджетна місія МВФ в Україні підтримала реформи в ДП "Укрспирт"

Керівник місії МВФ Роберто Шатян високо оцінив підсумки роботи ДП "Укрспирт" за попередні півроку та підтримав запропоновані ініціативи щодо реформи галузі

Місія податково-бюджетного департаменту МВФ перебуває в Україні з 21 липня по 3 серпня для того, щоб вивчити діяльність Державної фіскальної служби України, а також підготовку реформ фіскальної служби. В.о. директора ДП «Укрспирт» Роман Іванюк у четвер, 23 липня, зустрівся з представниками місії МВФ в Україні за їх ініціативою.

 «Очолюване Вами підприємство грає істотну роль, і Ви робите помітні зусилля на шляху до підвищення прозорості і конкурентоспроможності ринку. Тому ми готові сприяти Вашій роботі», - звернувся до в.о. керівника ДП «Укрспирт» Романа Іванчука керівник місії Роберто Шатян.

У свою чергу Роман Іванюк висловив переконання, що зараз гостро необхідно поліпшити систему сплати акцизу, зокрема, йдеться про розблокування виробництва технічних рідин, що містять спирт, у тому числі - омивачів. «Йде імпорт омивачів з Білорусії, а самі ми не можемо виробляти технічні рідини, тому що вимушені платити повний акциз на спирт для омивачів. З цієї причини щороку втрачаємо ринок ємкістю близько 500 млн грн., - відзначив Роман Іванюк. -  А могли б запустити 2-3 підприємства ДП «Укрспирт» додатково». Також він  повідомив, що необхідно відмінити подвійне оподаткування біоетанолу: «Україна з цієї причини не може додатково завантажити 20-23 заводи і, відповідно, недоотримує щороку мінімум по 100 млн грн. податків».

Представники місії підтримали ініціативу нового менеджменту ДП «Укрспирт» і відзначили, що рекомендуватимуть Міністерству фінансів України ініціювати відповідні зміни до Податкового кодексу.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства України 25 липня завершує прийом заявок на черговий конкурс на посаду директора ДП «Укрспирт». Роман Іванюк керує держкомпанією з грудня 2014 року, за підсумками першого півріччя 2015 року ДП «Укрспирт» вперше за декілька років показало прибуткову роботу.