Туреччина каже, що продовжить авіаудари по "Ісламській державі" в Сирії

Турецька авіація продовжить завдавати ударів по бойовиках "Ісламської держави" на території Сирії

Про це заявив турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу ВВС.

Давутоглу також не виключив участі турецьких військ в наземних операціях, "якщо виникне необхідність".

Декількома годинами раніше ВПС Туреччини вперше завдали ударів по позиціях бойовиків у Сирії. Винищувачі-бомбардувальники "Ф-16" з авіабази в Діярбакирі атакували три цілі.

Турецькі ЗМІ стверджують, що в результаті були вбиті 35 бойовиків  і що в ході операції використовувалися "розумні" бомби.

"Це частина ширшого процесу, що не обмеженого одним днем ​​і одним місцем. Найменше посягання на безпеку Туреччини зустріне найжорсткішу  відсіч", - заявив Давутоглу.

За повідомленням турецького телебачення, літаки не заглиблювалися в повітряний простір Сирії і завдали ударів по прикордонному місту Хавар поблизу турецького Кіліс.

Угода про використання американською авіацією бази в Інчірлику була підтверджена в п'ятницю в ході телефонної розмови між президентом Бараком Обамою і президентом Туреччини Ердоганом.

Дії турецьких військових стали відповіддю на прикордонний інцидент в районі Кіліс в четвер. З контрольованої ІД території Сирії був відкритий вогонь по турецькому прикордонному посту, в результаті чого загинув офіцер.