У Росії хочуть заборонити ввезення квітів із багатьох країн ЄС

Россельхознадзор може заборонити ввезення квітів та іншої рослинної продукції з Німеччини, Чехії, Словаччини, Італії, Польщі, Литви та Латвії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс". Видання в свою чергу посилається на джерело у відомстві.

Заборона може торкнутися тих країн, які сертифікують квіти, вирощені в Нідерландах, і не забезпечують безпеку їх поставок в Росію.

У Россельхознадзорі проаналізували порушення при поставках квітів з Нідерландів і виявили цьогоріч 606 випадків виявлення карантинних об'єктів, більше половини з них припало на квіти, вирощені в Нідерландах.

За словами джерела, Россельхознадзор готується наступного тижня направити компетентним органам цих країн листи, в яких повідомить їх про те, що введе заборону на постачання квітів і всієї іншої рослинної продукції, в тому числі посадкового матеріалу, якщо вони продовжать сертифікувати квіти та іншу рослинну продукцію з Нідерландів.

За  словами джерела, основними порушеннями при поставках квітів, вирощених в Нідерландах, було виявлення західного каліфорнійського квіткового трипса, білої іржі хризантем та тютюнової білокрилки.

Раніше повідомлялося, що уряд продовжує зважувати всі "за" і "проти" введення ембарго на ввезення квітів з Нідерландів.