Бойовики обстріляли з танків передові позиції сил АТО біля Докучаєвська

В районі на північний захід від Докучаєвська за напрямком Ясне - Березове зафіксовано застосування танків незаконними збройними формуваннями

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Бронегрупа противника висунулася на замасковані вогневі позиції в "зеленці" й під прикриттям стрілецького вогню декількох піхотних груп (у тому числі із застосуванням АГС-17 і 82-мм мінометів) здійснила прицільний обстріл з двох танків передових позицій українських військ", - зазначив Тимчук.

За його інформацією, також загострилася ситуація на ділянці Мар'їнка - Красногорівка - Лозове, де протягом останніх двох діб терористи здійснили низку обстрілів і провокацій.

"На ділянці між н. п. Красногорівка та Лозове бойовики кілька разів відкривали вогонь зі 122-мм і 152-мм артилерії за позиціями українських військ. Судячи з характеру вогневого нальоту, вогонь противника коректувався (були відзначені численні перенесення вогню і явне введення коректури в ході вогневого нальоту)", - наголосив Тимчук.

Ближче до Красногорівки були відзначені неодноразові випадки відкриття вогню піхотними групами терористів із зеленої зони на нейтральній смузі передових позиціях сил АТО.

"В районі н. п. Мар'їнка бойовики кілька разів відкривали вогонь зі 120-мм мінометів, завдаючи удари не тільки по підрозділах українських військ на передових позиціях, але і по опорних пунктах у глибині тактичної оборони", - підкреслив координатор групи "Інформаційний спротив".

За інформацією Тимчука, на ділянці між Водяним і Опитним терористи продовжують оперувати в зеленій зоні силами піхотних груп, обстрілюючи передові позиції сил АТО зі стрілецької автоматичної зброї, гранатометів РПГ-7 і СПГ-9.

"Між н. п. Верхнеторецьке та Троїцьке, в районі н. п. Новоселівка, а також північніше (по напрямку до н. п. Новгородське і Шуми) також фіксується активність піхотних груп терористів, які здійснюють обстріл зі стрілецьких озброєнь і короткі вогневі нальоти з 82-мм і 120-мм мінометів", - написав Тимчук.

В районі Світлодарська, Луганського, Попасної, Золотого і Кримського бойовики також "у черговому режимі" ведуть обстріл позицій сил АТО із зеленої зони, одночасно здійснюючи спроби інфільтрації своїх диверсійно-розвідувальних груп.

"Неодноразово противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї в районі н. п. Широкине, Павлопіль, Гранітне", - додав нардеп.

Нагадаємо, у північно-східній частині Київського району Донецька відмічено появу нової бронегрупи терористів.