Будинок моди Dior опинився в центрі скандалу через співпрацю з 14-річною моделлю

Відомий французький Будинок моди Dior розкритикували за співпрацю з юною ізраїльською моделлю Софією Мечетнер

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Юна манекенниця з передмістя Тель-Авіва уклала контракт з брендом після випадкового знайомства з креативним директором Рафом Сімонсом, який був зачарований красою дівчини і запропонував їй взяти участь у показі від кутюр.

На початку липня в Парижі Софія відкрила осінньо-зимовий показ Dior, з'явившись на подіумі в прозорій сукні білого кольору. Дефіле викликало критику з боку борців за права дітей, а також багатьох моделей. Так, колишня модель Сандра Ховард зізналася, що була шокована появою дівчини на подіумі в прозорій сукні.

"Перше, про що я подумала, коли побачила її на подіумі, що я б не хотіла, аби мої доньки потрапили в подібну ситуацію. Дівчата дуже вразливі в підлітковому віці. Вони все ще діти і не знають, як себе захистити і кому можна довіряти. При цьому у чоловіків на розумі завжди лише одне", - заявила вона в інтерв'ю.

Видання зазначає, що Софія - не єдина юна модель у фешн-індустрії. Так, в модельному світі все частіше можна зустріти дівчаток, яким не виповнилось 15 років, і діти знаменитостей - не виняток. Зокрема, 13-річна дочка Сінді Кроуфорд Кайя Гербер уклала контракт з агентством IMG, 11-річна дочка Ноеля Галлахера розпочала співпрацю з модельним агентством Select.

Окрім того, торік свою модельну кар'єру почала 15-річна дочка Джонні Деппа.

Колишня модель Дунья Кнезевіч, яка розповіла у скандальному інтерв'ю з Vanity Fair про найгрубіші порушення прав моделей у фешн-індустрії, також прокоментувала співпрацю Мечетнер з Dior.

"Молодими дівчатами легше маніпулювати, вони також коштують дешевше, ніж доросліші моделі. У юних дівчат чудові форми для подіуму - точніше, їх відсутність. Але потрібно пам'ятати про те, що вони лише тільки почали розвиватися, тому у них немає грудей і стегон. Я знаю на власному прикладі, що робота моделлю в цьому віці чинить негативний вплив, як на твій фізичний, так і на психологічний стан", - говорить вона.

Фото з сайту The Daily Mail

Нагадаємо, що не так давно будинок моди Dior опинився в центрі скандалу через зізнання модельєра Джона Гальяно в любові до Гітлера. Як наслідок, репутацію будинку моди спробували "очистити" новим фільмом