Казахстан нарешті вступив до СОТ

Генеральна рада Світової організації торгівлі (СОТ) на засіданні в понеділок, 27 липня, затвердила проект рішення про приєднання Казахстану до організації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

Казахстан є однією з двох найбільших економік світу, які досі не приєдналися до СОТ.

Затвердження документів відбулося в штаб-квартирі СОТ в Женеві в присутності президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Раніше в понеділок голова робочої групи з приєднання Казахстану до СОТ Ваги Химанен представив на затвердження Генеральній раді СОТ пакет документів по цьому питанню, загальний обсяг яких склав 1248 сторінок.

За словами Химанена, пакет документів є повним і "оновлює правила багатосторонньої системи торгівлі і зміцнює СОТ".

"Приєднання Казахстану до СОТ є важливим кроком в інтеграції країни у міжнародну економіку, глобальну торговельну систему, ... стане новим кроком країни до більшої універсальності. Це розширює функції СОТ як стабільної системи світової економіки", - заявив на засіданні гендиректор СОТ Роберто Азеведо.

Казахстан є державою. що має одну з двох найбільших економік світу, яка досі не приєдналася до СОТ. Ще однією державою, яка поки що не стала повноправним членом організації, є Іран.

Нагадаємо, уряд Казахстану вів переговори про вступ до Світової організації торгівлі протягом 19 років. Нещодавно країні вдалось домовитись про приєднання до цього союзу. Нагадаємо, що Казахстан подав заявку на вступ до СОТ ще 29 січня 1996 року.