На Луганщині скоєно 829 терактів за час АТО, - прокуратура

У Луганській області було зафіксовано 829 терористичних актів з початку проведення АТО

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області, передає Еспресо. TV.

"Майже щодня на території області незаконними збройними формуваннями відбуваються терористичні акти, насамперед, у Станично-Луганському та Попаснянському районах. Найбільше їх зафіксовано 829, на жаль, нерідко є наслідком поранення і загибель людей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нерідко організаторами сепаратистських проявів стають керівники органів місцевої влади та депутати.

"За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України до суду направлено 6 обвинувальних актів, розгляд яких триває. У розшук оголошено 149 осіб", - повідомили в прокуратурі.

Перед судом вже постали 105 учасників незаконних збройних формувань, з них 31 людина була засуджена. Ще 27 людей очікують судового рішення.

У зв'язку з постійною загрозою терактів прокуратура звернулася до громадян з проханням повідомляти про подібні події, правоохоронці гарантують конфіденційність.

Нагадаємо, що вибух газопроводу на Луганщині та обстріл з гранатомету вантажного автомобіля Mercedes кваліфіковані як теракти.

Також повідомлялось, що в Луганській області правоохоронці затримали 14 осіб при спробі організації теракту на одній з виборчих дільниць. Раніше на Луганщині викрили 1200 провокаторів, які готували теракти та диверсії.