Угорщина і Канада здійснять спостережний політ над Росією

Військові інспектори з Угорщини та Канади здійснять спостережний політ над територією Росії в рамках Договору з відкритого неба, а інспектори з Росії - над територією Великої Британії

Про це повідомив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"В рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба російська група інспекторів планує здійснити спостережний політ на російському літаку Ан-30Б над територією Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії", - сказав він.

За його словами, спостережний політ максимальною дальністю до 2400 кілометрів буде виконуватися в період з 27 по 31 липня з аеродрому відкритого неба Брайз-Нортон.

"Це двадцять п'ятий спостережний політ Російської Федерації над територіями держав-учасниць Договору в 2015 році", - зазначив Рижков.

Російський літак спостереження буде виконувати політ за узгодженим із спостережуваною стороною маршрутом, а британські фахівці на його борту будуть контролювати порядок застосування апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених договором.

Військові інспектори з Угорщини та Канади також здійснять спостережний політ над територією Росії в рамках Договору з відкритого неба.

"В рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба в період з 27 по 31 липня 2015 року спільна місія Угорщини і Канади здійснить спостережний політ над територією Російської Федерації на угорському літаку спостереження Ан-26", - розповів Рижков.

Під час виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження будуть контролювати дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові здійснять політ над територією Росії у складі місії Швеції та Німеччини.