Ціни на нафту продовжують шукати дно. Brent впала до $53

Світові ціни на нафту у вівторок демонструють негативну динаміку на тлі побоювань можливого надлишку пропозиції "чорного золота" на ринку і недостатнього попиту

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,71% - до 53,09 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI опускалася на 0,57% - до 47,12 долара за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Інвестори побоюються, що нафтовидобувні компанії з Близького Сходу і США продовжать нарощувати поставки нафти на світовому ринку. Згідно з оцінками компанії South Oil Co., експорт нафти з південного Іраку за липень збільшився до 3,064 мільйона барелів на день і буде зберігатися на такій позначці до закінчення місяця. У червні цей показник становив 3,02 мільйона барелів.

"Наміри нафтовиробників і країн зберігати або навіть збільшувати обсяги поставок означають, що навряд чи ми наблизилися до дна", - заявив головний аналітик CMC Markets Майкл Маккарті (Michael McCarthy) агентству "Блумберг".

Інвестори також звернули увагу на інформацію про погіршення прогнозу американського Bank of America Corp. (BofA) за цінами на північноморську нафту марки Brent в третьому кварталі 2015 до 50 доларів за барель з раніше прогнозованих 54 доларів за барель.

Нагадаємо, фондовий ринок Китаю також продовжує рекордне падіння. На початку торгів індекс Shanghai Composite впав на 4,3%.