Громадянка Росії сім років не могла довести, що вона не померла

63-річна мешканка Кримська Краснодарського краю сім років вважалася померлою і тільки тепер через прокуратуру довела, що жива, всупереч твердженням органів внутрішніх справ та РАГСу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Русскую службу BBC".

Кримська міжрайонна прокуратура провела перевірку за скаргою жінки, результати якої оприлюднено на сайті наглядового відомства.

Так, Кримський РАГС у вересні 2007 року на підставі міліцейського протокольного огляду неопізнаного трупа зареєстрував смерть "заявниці, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та дати її народження".

Жінка, ім'я якої не повідомляється, неодноразово зверталася до посадових осіб з вимогою переглянути таке рішення, але ті не діяли.

На письмові звернення вона отримувала відповідь, що виключення їх актів запису про смерть можливе тільки за рішенням суду.

З серпня 2014 р. їй перестали виплачувати пенсію по старості.

Як повідомляє прокуратура, після її втручання, запис акту реєстрації смерті жінки була анульований, права заявниці відновлено і проведено перерахунок пенсії.

Винних співробітників РАГСу прокуратура запропонувала притягнути до дисциплінарної відповідальності. Поліція тим часом зайнялася встановленням особи трупа, знайденого сім років тому.