МВФ визначиться з черговим траншем для України до 31 липня

МВФ підтвердив намір Ради директорів до 31 липня прийняти рішення щодо чергового кредитного траншу для України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів прийняти рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року.

"Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF у п'ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу у розмірі 1,18 млрд SDR – близько 1,7 млрд дол., - йдеться в коментарі. – Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, складе 6,68 млрд дол." – повідомили в Фонді.

Вчора міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що Україна може отримати другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду в $1,7 млрд вже наступного тижня.

Нагадаємо, що в своїй доповіді МВФ визначив ризики пов'язані з конфліктом в Україні. Зокрема, зазначається, що нарощування конфлікту негативно відображається на впевненості ведення бізнесу "на тлі хвилювань на глобальних фінансових, торговельних і товарних ринках".