На Київщині знову палають торфовища

На Київщині рятувальники продовжують ліквідовувати торф’яні пожежі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Головного управління ДСНС України у Київській області.

Так, наразі проводиться гасіння торфовищ у Бородянському районі - поблизу смт Бородянка на загальній площі 0,1 га, а також смт Бабинці - 0,35 га.

У селі Феневичі Іванківського району горить 0,09 га торфовищ.

У Києво-Святошинському районі вогнеборці займаються ліквідацією загоряння поблизу села Мироцьке на площі 0,6 га, а також поблизу Забуччі на площі 0,5 га.

У Вишгородському районі палають 3,6 га у селі Козаровичі, 0,4 га - поблизу села Гута Катюжанська, поблизу села Демидів (11 га), а також поблизу села Катюжанська (0,9 га).

В Ірпінській зоні поблизу Ірпіня горять 3 га торфовищ.

Наразі для ліквідації загорання торфу залучено 69 осіб особового складу, вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки та дев'ять мотопомп.

"Торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт людей і техніки, у зв'язку з чим рятувальники закликають вас бути обережними та не перебувати поряд з небезпечними місцями", - наголосили в ДСНС.

Рятувальники попереджають, що торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 2-3 і більше метрів. У них тривалий час після вигоряння зберігається висока температура, тому, провалившись в районі торф'яної пожежі, людина може бути приреченою.

Нагадаємо, 29 червня у зоні відчуження та безумовного відселення в районі села Ковшилівка та смт Поліське в заплаві річки Вуж виникло загорання сухої трави та очерету, яке розповсюдилося окремими осередками на площу близько 130 га.