Народних депутатів не пускають до Генпрокуратури, - Лозовий

Народний депутат Андрій Лозовий разом з іншими депутатами не зміг потрапити до будівлі ГПУ

Про це нардеп пише на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Еспресо.TV

"До такого дна не опускався навіть Янукович... Стоїмо під ГПУ. Начальник УДО Гелетей дав команду своїм підлеглим заблокувати Генеральну прокуратуру і не пускати народних депутатів", - пише Лозовий.

Сьогодні о 10.30 розпочався мітинг під ГПУ. Нардепи із протестувальниками прийшли під будівлю із вимогою звільнити очільника відомства Віктора Шокіна.

За словами Лозового під будівлею перебувають, крім нього, такі народні обранці, як Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Оксана Корчинська, Андрій Денисенко, Василій Амельченко, Сергій Скуратовський, Алексей Кириченко, Олексій Ленський.

Нагадаємо, Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що ГПУ підготувала подання на зняття недоторканності та арешт народного депутата, який є членом коаліції.

Пізніше з'ясувалось, що йдеться про депутата від "Радикальної партії" Андрія Лозового. Сам Лозовий підтвердив, що ГПУ підготувала подання саме на нього.

Читайте також: Чому Шокін хоче зняти недоторканність з Лозового? Реакція соцмереж на заяву генерального прокурора

Пізніше лідер фракції "Радикальної партії" у парламенті Олег Ляшко оприлюднив скрін-шоти тексту подання на Лозового. Зокрема його звинувачують у перешкоджанні роботі суддів у Маріуполі та "розбору польотів" у Коцюбинській селищній раді щодо виділення землі та квартир демобілізованим воїнам АТО.