Псевдовлада анексованого Криму заборонила проводити музичний фестиваль Befooz - замінник "KaZaнтипу"

Музичний фестиваль "Біфуз", який повинен був початися 31 липня на місці, де раніше проводився відомий фестиваль електронної музики "KaZaнтип", не відбудеться через порушення санітарних вимог і норм безпеки

Про це заявив глава анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов, передає Еспресо.TV. з посиланням на "Русскую службу BBC".

"Позиція влади Криму з цього питання була озвучена чітко і ясно: оскільки немає можливості забезпечити безпеку громадян і дотримуватися всіх норм, у тому числі санітарно-епідеміологічних, то, згідно з федеральним законодавством, фестиваль у такому форматі проводитися не буде. Раз безпеку громадян забезпечити не можемо, фестиваль у такому форматі проводити не будемо", - сказав Аксьонов.

У "прокуратурі" Криму минулої п'ятниці пройшла нарада з питання законності проведення фестивалю.

Представники МНС та Росспоживнагляду повідомили, що місце проведення фестивалю не відповідає необхідним вимогам, а "прокуратура" району зазначила, що запланований продаж алкоголю суперечить постанові кримського "уряду".

Фестиваль планувалося провести на заході Криму в селі Поповка, де з 2003 по 2013 рр. проводився фестиваль "KaZaнтип". У 2014 році "Казантип" переїхав з Криму на Чорноморське узбережжя Грузії в Анаклію.

До числа організаторів фестивалю BEFOOZ входить засновник "KaZaнтипу" Микита Маршунок.

Нагадаємо, на початку червня засновник "KaZaнтипу" офіційно підтвердив, що фестиваль повертається до анексованого Криму з новою назвою.

Водночас інший музичний фестиваль, який мав стати меккою російських рокерів, з тріском провалився в анексованому Криму. Фестиваль розпочався на день пізніше, більшість музикантів скасували свої виступи, а разом з цим на "Крим Фест" не приїхали і самі відвідувачі.