Слідчий комітет Росії не випускає керівників Меджлісу з Криму

Голову ЦВК Курултаю кримських татар Заїра Смедляєва та його товаришів не випускають з півострова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Крим Реалії

Управління Слідчого комітету Росії в Криму заборонило виїзд з півострова в період проведення Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі голові ЦВК Курултаю кримських татар Заїру Смедляєву та першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу. Не виключена аналогічна заборона і  заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

За словами Заїра Смедляєва, у вівторок, 28 липня, в кримському управлінні Слідкома Росії йому і Джелялу вручили повістки про виклик на допит як свідків у "справі 26 лютого".

"Для того, щоб ми не змогли виїхати до Анкари для участі у роботі Всесвітнього конгресу кримських татар, нас запрошують на допит. Ільмі Умерова на завтра, мене і Нарімана Джеляла на 1 серпня", - написав Смедляєв на своїй сторінці у Facebook.

Голова ЦВК Курултаю кримських татар також повідомив, що слідчі заявили про те, що мають право "обмежувати мобільність свідків з особливо важливих справ".

"Нас попередили, що слідчі заходи тривають, тому необхідно прибути за повісткою. Я зобов'язаний бути 1 серпня, так само, як і Наріман Джелял. Ільмі Умеров зобов'язаний бути завтра, я впевнений, що йому випишуть нову повістку. Ясна річ, мета одна: не дати виїхати і взяти участь у конгресі. При спробі перетину пункту пропуску нас буде затримано", - розповів Заїр Смедляєв.

Нагадаємо, що сьогодні керівників Меджлісу викликали на допит в управління російського Слідчого комітету в Криму.