Майбутніх детективів для антикорупційного бюро почали тестувати на загальні здібності

В Україні сьогодні, 28 липня, розпочалося тестування на загальні здібності кандидатів на посаду детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБ)

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на РБК.

Серед 2022 осіб до цього етапу відбору дійшли 980. У перший день на тестування було запрошено 480 кандидатів.

"Тестування - це передова практика країн Євросоюзу", - заявив директор НАБ Артем Ситник.

"Я нещодавно повернувся з робочої поїздки до Лондона. Там подібне тестування є необхідною умовою відбору в будь-які правоохоронні органи. Крім тестування на загальні здібності, знання законодавства та психологічного тестування, кандидати у Великій Британії проходять ще випробування на доброчесність і вирішують різні кейси. В Україні такого поки що немає", - зазначив Ситник.

За словами глави НАБ, практика обліку результатів трьох тестувань (знання законодавства, загальні здібності і ММРІ-2) та співбесіди, для того щоб рекомендувати кандидата на ту чи іншу посаду, має бути введена не тільки в НАБ, а й в інших органах влади.

"Тести на General Skills перевіряють, як кандидати мислять, чи є у них логіка, абстрактне мислення і т.п. Вони трохи складніші і ширші за звичайне тестування на рівень IQ, але ми свідомо пішли на цей крок, щоб визначити кращих із кращих, тих, які справді зможуть розслідувати складні корупційні схеми", - розповів перший заступник директора НАБ Гізо Углава.

"Тестування є прекрасним інструментом, який до того ж допомагає уникнути упередженості й людського чинника при відборі детектива", - йдеться в повідомленні.

Наступний етап після тестування на загальні можливості для детективів - це тестування психометричних характеристик за допомогою опитувальника ММРІ-2, яке триватиме з 3 по 7 серпня. На проходження цього тесту і співбесіду будуть запрошені лише 300 осіб, які отримають найвищі бали при тестуванні на загальні здібності, але не менше 20.