Соратники Навального оголосили голодування

У Росії соратники опозиціонера Олексія Навального оголосили голодування

Про це Навальний написав на своєму сайті, пише Еспресо.TV

"Тільки що, після незаконного рішення виборчої комісії Новосибірської області, що заборонила "Демократичній коаліції" брати участь у виборах, керівник штабу Леонід Волков і члени нашої передвиборної "трійки" Єгор Савін та Сергій Бойко оголосили голодування і відмовилися залишати приміщення виборчкому", - написав він.

Керівник штабу Леонід Волков на своїй сторінці у Twitter також підтвердив, що представники опозиції відмовилися від прийому їжі.

"За свою репутацію боротися не соромно будь-якими методами, ми зібрали кращі підписи, які могли, і будемо їх відстоювати. Саме тому ми відмовляємося залишати приміщення облвиборчкому і відмовляємося від прийому їжі", - зауважив він.

Окрім того, Волков написав вимоги опозиції.

"Вимога нашого голодування проста: перевірка підписних листів з актуальної та достовірної паспортної бази", - зазначив він.

Нагадаємо, вчора поліція затримала лідерів "Демократичної коаліції" після засідання виборчкому Новосибірської області, на якому кандидати від "коаліції" не були допущені до виборів. Як пізніше стало відомо, разом із ними поліцейські посадили в автобус і відвезли до відділення ще кількох співробітників виборчого штабу, а також журналістів.

Перед затриманням опозиціонерів звинуватили в непокорі законному розпорядженню співробітників поліції.

Сьогодні представників коаліції відпустили, проте о 8:30 їм наказано з'явитися у відділення, звідки їх відвезуть до суду.